Welkom bij TCN

Toerclub Nieuwleusen (TCN) is opgericht op 12 december 1977 door een aantal enthousiaste fietsers onder de naam Klinge Trappers.

In 1980 werd de naam gewijzigd in Toerclub Nieuwleusen met zowel leden uit Nieuwleusen, Staphorst en Rouveen, alsmede ook uit de omgeving hiervan. TCN is inmiddels een volwassen vereniging  met enthousiaste leden en kent een racefietsafdeling, een damesafdeling en een ATB afdeling. Toerclub Nieuweusen is aangesloten bij de Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU).

De toerclub is traditiegetrouw enthousiast in beweging met het gezamenlijk fietsen van tochten, zowel op de weg (racefiets) als in het bos (ATB).

Tijdens de wekelijkse clubritten op de weg op de zaterdagmiddag fietsen wij in vier groepen met verschillende gemiddelde streefsnelheden: een A-groep fietst met een gemiddelde snelheid van meer dan 34 km/uur, een B-groep met een snelheid van 32 km/uur en een C-groep met een gemiddelde snelheid van 30 km/uur. Binnen een groep staat het motto “samen uit, samen thuis” hoog in het vaandel. Start: 14.00 uur (ritten boven de 100 km starten om 13.00 uur) vanaf de lagere school aan de Kanlaan in Punthorst. Elke zaterdag wordt er een andere route gefietst; zie hiervoor de agenda. Ook op de maandag- en woensdagavond wordt er op de weg gefietst in 2 groepen (A+B-groep en C+D-groep). De dinsdagavond is speciaal en uitsluitend voor onze dames. Zij vertrekken in 3 of 4 groepen. De avondritten starten om 19:00 uur, ook bij de school in Punthorst.

De ATB’ers rijden het hele jaar (zomer + winter) ATB tochten. Deze tochten worden ofwel zelf georganiseerd (zomer + winter) of er wordt gebruik gemaakt van de NTFU veldtoertochtkalender (winter)
De eigen tochten starten elke zondagochtend om 09:00 uur vanaf Bos Bedden in Nieuwleusen het gehele jaar door. Gedurende de zomertijd ook elke woensdagavond vanaf 19:00 uur.