Verslag Tour for Life

Beste sponsor,

Tour For Live 2022 zit er weer op. Een fantastisch evenement waarbij bijna 250 renners op de fiets vanuit Bardonecchia (Italie) op de fiets naar Valkenburg zijn gereden. 1.300 km in 8 dagen en met maar liefst 19.000 hoogtemeters. Dat alles met het doel om geld in te zamelen voor de Daniel den Hoed stichting met als bestemming kankeronderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum.

En die sponsorwerving is, mede dankzij jullie bijdrage, een groot succes geworden. In totaal werd er €1.121.465,- opgehaald!!

Een bijzondere ervaring: slapen in tentjes, ’s morgens om 6.00 uur opstaan, om 7.30 uur op de fiets voor weer zo’n 180 km, ’s avonds om 18.30 uur eten, om 20.30 uur de “avondetappe” (briefing) en dan weer slapen. Een bubble van 8 dagen onder hoge temperaturen. Drinken, drinken, drinken. Andere mensen ontmoeten en veel verhalen horen van personen die in hun directe omgeving met kanker te maken hebben gehad en daarom hieraan mee deden. Aangrijpend soms.
En dan de sportieve uitdaging. Uiteraard was er een grote bandbreedte in fiets ervaring en fietsprestaties. Zo ging zoon Martijn (elite wedstrijdrijder) vaak een half uur later weg om als eerste/een van de eersten weer binnen te komen. Maar er waren ook mensen die misschien nog maar een half jaar op de fiets zaten en met een klein verzetje tegen de bergen op kropen en zo’n 4 uur later binnen kwamen. Petje af.

In de praktijk ontstonden er al snel groepjes fietsers van een gelijk fietsnivo die samen op trokken.
Zelf kon ik behoorlijk goed meekomen maar was het wel elke dag afzien omdat het m’n eer te na is om, als oudere, uit m’n groepje te moeten lossen. Vooral de laatste 3 dagen, op die korte felle klimmetjes in de Ardennen, deed het wel pijn. Maar, sportief gezien, mag ik zeker niet mopperen.
Mopperen deed ik wel (erger nog) toen ik vlak bij Geneve even alleen kwam te zitten en m’n navigatie er mee stopte. Na een herstart verwachtte ik wel weer op de route te komen. Na 2 uur zat ik echter op een punt waar ik al eerder was geweest…….. 50 km omgefietst en 800 hm extra gemaakt. Een van de weinigen die in een donder en hoosbui terecht kwam. Gehuldigd als de pechvogel van de dag; maar ik heb wel een verhaal.

Qua beklimmingen waren er een paar bijzondere ervaringen. De dag voordat de TFL begon hebben Martijn en ik een rondje over de col de Finestre gedaan (120 km en 2400 hm). Gewoon omdat we in de buurt waren van deze legendarische klim…… Het was hier dat Chris Froome in 2018, tijdens de Giro d’Italia, begon aan een monstersolo van 80 km. Voor de niet kenners: de klim is 16 km lang en de laatste 8 km gaat over een gravelpaadje. Mooi om dit te doen. Ook indrukwekkend was de klim over Les Lancets de Montvernier (allemaal haarspeldbochten) en de rit met het zicht op de besneeuwde Mont Blanc. Genieten van het landschap en de natuur. Dankbaar voor de gezondheid om dit te kunnen doen.

Gezondheid, kanker, onderzoek………. Mooi dat er onderzoek wordt gedaan om deze vreselijke ziekte de wereld uit te krijgen. En (nogmaals) erg bedankt voor de financiële support.

 

Met vriendelijke groeten

Gerrit Knol