Geslaagde ATB meerdaagse Teutoburgerwoud

In het weekend van 13 t/m 15 april vond de ATB meerdaagse 2018 plaats.
Vrijdagochtend vertokken 8 TCN’ers vanuit Nieuwleusen naar Bad Iburg in het Teutoburgerwoud. Ondanks onze vroege aankomst in Gasthaus Wiemann-Sander (het was nog gesloten) waren onze kamers al beschikbaar zodat we rond het middaguur konden beginnen aan een eerste verkenningstochtje. Althans dat was de bedoeling maar met ca. 1500 hoogtemeters over 60 km en nagenoeg geen asfalt was het een serieuze test.

 

De volgende ochtend stapten we na een stevig ontbijt vol goede moed op de fiets voor een tocht van ca. 100 km en ca. 1800 hoogtemeters (moet je in de AGR bijna 150 km voor fietsen) en hellingen van meer dan 21%. Bij terugkomst in het hotel liet een koud pilsje zich dan ook goed smaken en werd het uitstekende avondeten tot verbazing van de bediening in recordtijd naar binnengewerkt.
De avond werd afgesloten met een wedstrijdje kegelen. Dat is net zo oubollig als het klinkt, maar gewoon erg gezellig en we hoefden er het hotel niet voor uit wat iedereen ook wel erg prettig vond.

De zondag begon met regen, en omdat het ’s nachts ook al veel had geregend werd het laatste tochtje van het weekend een nat en modderig ritje. Desondanks nog 600 hoogtemeters gemaakt over 33 km, en gaandeweg de rit werd het droog en bij terugkomst scheen de zon.
Bij terugkomst in Nieuwleusen het weekend afgesloten met een etentje bij de Chinese Muur. Al met al een geslaagde meerdaagse.
Samenvatting:
3 dagen, 193 km, 3900 hm, 1 lekke band, 1 geschaafde knie, 1 loslopende trapas en twee verloren bladboutjes, en het nodige klim en klauterwerk over omgewaaide bomen.