Boerin vindt fiets

Mij is gevraagd een stukje te schrijven voor de site. Nu is schrijven niet mijn sterkste kant, maar ik zal een poging doen.
Dit is mijn tweede seizoen op de fiets, tot die tijd had ik nog nauwelijks op een racefiets gezeten.
Op een mooie zomeravond had ik de racefiets van mijn zwager uit de schuur gehaald en ben een stukje in de buurt gaan fietsen. Maar toen kwamen de dames van de fietsclub er net langs en Jessica zag mij.

Zij heeft, het volgende seizoen gevraagd of ik een paar keer met de dames mee wilde fietsen. En omdat ik het hardlopen wel zo ongeveer had gezien heb ik dat gedaan. Na twee keer meefietsen was ik eigenlijk wel om, maar moest ik wel alles nog aanschaffen. Zo naar Lindenholz gegaan en een fiets gehuurd om te kijken of de nieuwe hobby standhield. Lid geworden van de fietsclub, kleren, helm en schoenen aangeschaft en fietsen maar.
Het is inderdaad een verslaving gebleken, dat fietsen.
Vaak doe ik op zaterdag een rondje voor mijzelf, en soms met zoon Robin, die ook een racefiets heeft, naar de Veluwe of Lemelerberg of een andere route.
Dinsdag is mijn vaste fietsavond met de dames en in de winter spinninglessen om in conditie te blijven.
Dit voorjaar heb ik voor het eerst, met veel anderen, Limburgs mooiste gefietst. Ik had er van te voren niet over nagedacht maar in de week voorafgaand vroeg de familie Korterink of ik mee wou, ze hadden nog een plekje vrij in de auto. Via Marktplaats een startbewijs gekocht, hoewel ik nog nooit 135 km had gefietst en niet meer heuvels had beklommen dan alleen de Lemelerberg. Het was wel een uitdaging, bij 120km kreeg ik wel even last van kramp, maar toch rustig aan doorgefietst, het eind was in zicht. Wat een geweldige ervaring om met een grote groep mensen door Limburg te fietsen. En veel vakantieplekjes weer gezien, maar nu voor het eerst op de racefiets.

 

Onlangs heeft er een stukje in de Stentor gestaan over vrouwen op de fiets, en zeker, we fietsen samen met veel plezier. Gezellig onderweg kletsen en genieten van de natuur. Daar krijg je alleen maar energie van. Haantjesgedrag, daar doen we niet aan. Leuk om zo samen fietsend nieuwe mensen te leren kennen van verschillende leeftijden maar wel met dezelfde hobby.
De Sallandse heuvelentocht was prachtig, 120 km door ons mooie Overijsselse landschap. De dag begon zo mooi, windstil en een heerlijke temperatuur, zo vroeg in de morgen. Heerlijk fietsweer. Later wel een paar buitjes onderweg maar die waren zo weer vergeten. Wat een mooie route, complimenten voor de organisatie. Samen in een groepje van 4 dames en 4 heren gestart, lekker tempo gereden en geen pech gehad, kortom een heerlijke fietstocht. Onderweg zijn er nog twee anderen met ons mee gefietst tot aan Nieuwleusen, en we waren er mooi op tijd weer.
Het seizoen loopt op z’n eind, veel te snel. Als damesgroep doen we niet zoveel aan fietsen in de winter. Wel willen we weer met een groepje naar Helios, spinninglessen volgen. Een beetje de conditie bijhouden voor volgend jaar!
Hopelijk hebben we volgend jaar weer een mooi en gezellig fietsseizoen zonder ongelukken!

Hartelijke groet Monique Kisteman